Ako napísať analytický článok o obchodnom prípade –

Analýza obchodných prípadov ukazuje úspešnú implementáciu produktov a služieb spoločnosti konkrétnymi zákazníkmi. Inými slovami, je to ukážka skutočných skúseností zákazníkov s produktmi a službami spoločnosti. Pretože drvivá väčšina 80% spotrebiteľov zakladá svoje nákupné rozhodnutia na skúsenostiach iných ľudí s výrobkom alebo službou, prípadové štúdie sú pre podniky neoceniteľné a môžu byť mimoriadne účinnými marketingovými nástrojmi, ak sú napísané správne.

Čím sa prípadová štúdia líši od ostatných Z recenzií spotrebiteľov na internete zistíte, že môžete určiť, ako budú informácie prezentované v prípadovej štúdii. To neznamená, že by ste vo svojom výskume uvádzali nepravdivé tvrdenia alebo vylúčili všetky temné stránky vášho produktu alebo služby. Skôr to znamená, že môžete vyzdvihnúť akúkoľvek časť príbehu zákazníkov, o ktorej si myslíte, že bude mať vplyv na potenciálnych zákazníkov, ktorí si prečítajú prípadovú štúdiu.

Keďže vaša prípadová štúdia môže ovplyvniť povesť vašej firmy, musíte sa presvedčiť, či sú vaše prípadové štúdie dostatočne presvedčivé na prilákanie potenciálnych zákazníkov. Tu sú pokyny pre napísanie efektívnej prípadovej štúdie pre vaše podnikanie.

Ako napísať účinný analytický článok o obchodných prípadoch

1. Vyberte nedávno spokojného zákazníka

V prípadovej štúdii sa pokúšate povedať, ako váš produkt alebo služba pomohla vašim zákazníkom dosiahnuť určité ciele. Je to teda v podstate príbeh, kde je hlavnou postavou spokojný zákazník.

Začnite výberom relevantného, ​​spokojného a nedávneho zákazníka. Predtým, ako sa rozhodnete, zhodnotte svoju súčasnú zákaznícku základňu, aby ste určili zákazníkov, ktorí vyhovujú vášmu cieľovému trhu, pokiaľ ide o veľkosť, nakupované produkty a služby a všeobecné implementačné postupy.

Musíte sa uistiť, že vybraní klienti sú s vašou spoločnosťou úplne spokojní a sú ochotní slúžiť ako pozitívne recenzie, ktoré budú zahrnuté do vášho výskumu. Aby ste to zaistili, mali by ste vykonávať prieskumy s vašimi kľúčovými kontaktmi. Zvážte iba tých zákazníkov, s ktorými ste nedávno pracovali na prípadovej štúdii, ktorá zodpovedá vašim aktuálnym ponukám produktov alebo služieb. Nevyberajte si zákazníkov, ktorým slúžite dlhší čas, ak sa vaše produkty a služby odvtedy nezmenili.

2. Získajte požadované povolenia

V prípade firemných klientov musíte získať písomný súhlas svojho manažéra alebo iného rozhodovacieho orgánu, že štúdiu je možné napísať, publikovať a distribuovať po celom svete. Ak klient ukladá akékoľvek obmedzenia alebo podmienky, určite ich dodržiavajte, aby ste sa vyhli prípadným budúcim problémom so zodpovednosťou.

3. Načrtnite svoju prípadovú štúdiu

Pred napísaním prípadovej štúdie musíte napísať plán, pretože vám to pomôže hladko vytvoriť príklad zo skutočného sveta. Začnite rýchlou prehliadkou svojej spoločnosti ( môže to byť aj na konci ) a potom s niekoľkými základnými informáciami o klientovi. Potom vysvetlite, prečo problémy alebo problémy, s ktorými sa zákazník stretol, a ako prišiel k vášmu produktu alebo službe ako možné riešenie. Potom vysvetlite, ako použili váš produkt alebo službu. Potom vysvetlite výsledky a urobte záver, ktorý všetky spojí.

4. Napíšte praktický príklad

Potom, čo ako osnovu uvediete svoj obrys, začnite písať prípadovú štúdiu. Rozprávajte príbeh zákazníka pútavým spôsobom, ktorý sa číta hladko. Používajte hlas, ktorý je atraktívny, ale nie prehnaný, pretože obchodné dokumenty musia vyzerať formálne a autoritatívne (, ale nie suché!). Týmto spôsobom môžete zahrnúť skratky a hlášky, ale iba do tej miery, do akej ich klient používa a rozumie im.

Jasne zvýraznite dôležité časti prípadovej štúdie, ako napríklad problém so zákazníkom a výsledok, ktorý dosiahli po použití vášho produktu alebo služby. V prípade potreby uveďte konkrétne podrobnosti a v prípade potreby použite čísla na zvýšenie dôveryhodnosti svojich tvrdení. A čo je najdôležitejšie, buďte transparentní, najmä preto, že povesť vašej spoločnosti je vždy na prvom mieste.

5. Upravte a navrhnite svoju prípadovú štúdiu

Hneď ako dopíšete prípadovú štúdiu, môžete začať s úpravou a kontrolou gramatických, typografických, pravopisných a štylistických chýb. Ak to považujete za potrebné, pošlite kópiu klientovi na kontrolu. Tak budete mať istotu, že ste povedali pravdu a neuviedli ste, čo je pre klienta nepohodlné.

Po dokončení úprav by ste si mali najať profesionálneho grafického dizajnéra, ktorý vytvorí atraktívny a presvedčivý návrh prípadovej štúdie. Zaistite, aby dizajn zodpovedal vašej celkovej firemnej identite.

Túto stránku si môžete uložiť ako záložku